Tineret in actiune

“Uite ca UE a poposit si la noi” asta mi-am zis cand am vazut joi seara in Parcul Tineretului un cort mare pe care scria: „Experimenteaza o alta tara. Mergi in Europa”.

Ce am gasit aici?

  • Standuri in care erau prezentate diverse proiecte pentru tineri finantate de UE: de la programe comune ale scolilor din tara si din cadrul UE (de ex. Programul “History of the Parliament”, proiect realizat la o scoala din Ramnicu Sarat si o Scoala din Italia), pana la programe educationale pentru studenti  si nu numai: Erasmus, Leonardo Da Vinci, Grundtvig  ori programe de voluntariat: SEV (Serviciul European de Voluntariat) – program dedicat tinerilor intre 13-30 de ani care pot face voluntariat in orice tara din UE.
  • Diverse ateliere atat pentru copii cat si pentru adulti: de la ateliere creative precum figurine din fimo si quilling, handmade, reciclare a hartiei, workshop de fotografie ori painting, pana la atelierere de jonglerie, teatru ori improvizatie. Un atelier cu totul aparte mi s-a parut “Biblioteca vie – Cand cartile sunt oameni”. Cu permis de biblioteca, am “imprumutat-o” pe Oana, o fata plina de energie si optimism, care mi-a impartasit experienta sa ca voluntar in Spania, experienta care a schimbat-o definitiv, care i-a dat incredere in ea si a reusit sa o ajute sa-si gaseasca adevarata vocatie in viata.
  • Bineinteles, nu am putut rata Euroquiz-ul. Am jucat la ruleta, am raspuns la intrebari legate de UE si am castigat tricouri si pixuri.

O manifestare similara am mai vazut anul acesta la Bruxelles de ziua Belgiei; ma bucur ca a ajuns si la noi. La sfarsitul zilei am plecat acasa cu un teanc de brosuri pe care le-am rasfoit si mi-am dat seama de avantajele pe care noi tinerii le avem o data cu integrarea in UE si de care cei mai multi dintre noi nu stim.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.