Astăzi a fost o zi bună

Life has no price, Cristina, mi-a spus un localnic de 28 de ani din insula Gorée și mi-a oferit brățara lui din cupru.

Mie mi-a luat trei decenii să ajung la concluzia asta: că fiecare momento din viață este un dar. Și că trebuie să fiu recunoscătoare pentru ce am.

Când am împlinit 30 de ani, am plecat în căutarea fericirii. Am luat harta lumii și am îndoit-o la jumătate, fix de-a lungul Oceanului Atlantic. Și au rezultat două părți diametral opuse: America și Africa. Dacă acum câteva secole legătura dintre ele o făcea insula Gorée, prin comerțul cu sclavi, în cazul meu a făcut-o diagnosticul care mi-a confirmat prezența unei tumori maligne.

Este o călătorie pe care am făcut-o pe parcursul unui an de zile. O călătorie care a implicat două continente, dar care mai ales a presupus un amalgam de emoții, decizii și revelații.

Cartea este simetrică. Fiecărei experiențe din State îi corespunde în oglindă alta din Africa. Dacă în State locurile sunt cele care m-au marcat, în Africa sunt oamenii pe care i-am întâlnit și care mi-au oferit cele mai importante lecții de viață. Și pentru că am vrut să redau cu o acuratețe cât mai mare cele întâmplate, personajele din capitolul Africa păstrează numele reale ale localnicilor întâlniți. Le-am cerut acordul și le sunt recunoscătoare.

Dar să începem cu începutul. Cu primul zbor transatlantic. Cu visul american.

Găsești cartea online pe: Libris.ro, Cărturești, Humanitas, Librărie.net.

Părerile cititorilor

“Dacă nu ai avut posibilitatea sau ocazia să vizitezi două țări diametral opuse, poți citi cartea Cristinei. Avem pe de o parte "the land of endless possibilities", un loc unde ai mereu nevoie de mai mult, unde niciodată nu ești pe deplin împlinit și unde fugi mereu în căutarea "visului american". De cealaltă parte a Atlanticului se află Senegalul, o țară mică, unde oamenii știu să fie buni, să se bucure de micile plăceri ale vieții și unde au învățat "să fie" pur și simplu. Cele două povești sunt legate de un eveniment ce poate schimba viața oricăruia dintre noi... mai departe puteți descoperi voi cum a aflat Cristina că viața nu are preț :)”
Mădălina
Cititor
„Astăzi am terminat să citesc cartea. La sfârșit, am zâmbit. De fapt, am zâmbit mai încontinuu. De parcă mi se întâmplau toate mie. Mi-a plăcut mult călătoria ta în Africa, pentru că ți-a adus liniște, libertate și bucurie adevărată. De vreo trei zile încoace, am citit câte puțin din cartea ta și am simțit și eu niște schimbări. Mă simt mai bine, mai prezentă, deși încă nu pot sa înlătur pe deplin acea stare de alertă și îngrijorare cu care suntem împovărați de obicei. Dar o sa încerc în fiecare zi să trăiesc, să simt viața. Îți mulțumesc pentru călătoria în Africa, simt oarecum că am atins și eu puțin acea lume pură.
Inna Valeria
Autor cărți pentru copii