The Masterpiece – muzica de film pe acorduri simfonice live

Pentru prima data in Romania am putut vedea un show inedit – o imbinare a muzicii de film, alaturi de un spectacol impresionant de lasere si lumini.

Show-ul a fost cu atat mai special cu cat producator sau este romanul Ciprian Costin, un compozitor si dirijor apreciat in USA, care a creat acest specatacol alegand sa dirijeze Orchestra Simfonica din Bucuresti. Atmosfera inedita a fost data de invitatii speciali ai serii, Tina Guo – o revelatie in arta violoncelului (clasic si electric) care colaboreaza cu muzicieni contemporani de renume (Carlos Santana, Stevie Wonder etc), notele originale ale sale putandu-se auzi in filme precum Sherlock Holmes, Iron Man ori The Fast and The Furious. O alta prezenta remarcabila a fost Uyanga, o artista originara din Mongolia, cu o voce unica, purtand amprenta etnica, al carei glas ne-a purtat prin lumea civilizatiilor pierdute, reusind sa imbine stilul vocal mongolez cu influente pop si rock.

The Masterpiece a fost creat ca o poveste, care ne-a purtat cu cateva milenii in urma, incepand cu crearea galaxiilor – pe acordurile piesei The Tree of Life, aparitia primelor civilizatii – Out Of Africa, dupa care am fost surprinsi de Roma antica – Gladiator, de Japonia interbelica – Memoirs of a Geisha, de epoca medievala – Dracula si The Da Vinci Code, iar mai apoi Sherlock Holmes. Momentul Inception a fost cu totul deosebit, jocul de lasere creat facandu-te sa te intrebi la propriu daca esti in realitate ori in vis. O prezenta importanta a fost si cea a lui Gerard Marino, compozitorul liniei sonore al filmului God of War. Finalul, trilogia Dark Knight, prezentata in premiera mondiala, alaturi de toti acesti faimosi artisti, imbinand proiectii video, reuseste sa ne transmita din plin mesajul catre umanitate: puterea fiecaruia dintre noi de a schimba lumea in care traim si capacitatea pe care o avem fiecare dintre noi de a face ceva in acest sens.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OYMH8aTGJdY]

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.