Stagiunea de teatru deschisa si pe timp de vara

28 de spectacole de teatru, teatru-dans, teatru-acrobatic, spectacole lectura si teatru-concert. Intr-un cuvant: „Undercloud”. Festivalul de teatru independent (de orice), ajuns la editia a VI-a, ofera in perioada 20-31 august, la Clubul Taranului, portia de cultura pentru cei care nu sunt plecati in concediu.

poza undercloudIn a doua zi de festival am luat parte la primul spectacol de teatru-acrobatic din Romania, inspirat de Cirque du Soleil.  Piesa pusa in scena a fost „Omul pascarus” sau „Drumul spre frumos” dupa nuvela „Pescarusul Jonathan Livingstone” de Richard Bach. Nuvela este o fabula a zborului si a desavarsirii umane. Timp de mai bine de 60 de minute, din curtea Muzeului Taranului am putut urmari un spectacol complex: cel al actorilor-acrobati ai trupei X-treme care s-au metamorfozat in adevarati pescarusi si cel al actorilor-voci, care, pe fundal, spuneau povestea (am redecoperit timbrul inconfundabil al unor actori cunoscuti precum Marius Manole). Piesa a sensiblizat prin temele abordate: depasirea limitelor (vazute ca trepte de cunoastere), regasirea, atingerea perfectiunii si permanenta cautare de Dumnezeu. Un spectacol pentru toate varstele, la finalul caruia simti in tine o transformare. Dupa cum mentiona si regizoarea Chris Simon este „o piesa care le pune oamenilor aripile la loc”.

Nume de actori consacrati ori tineri debutanti, festivalul de teatru independent ne ofera momente frumoase de cultura in plina vara, in mijlocul Bucurestiului, de care merita sa ne bucuram.

poza undercloud2

Sursa foto: metropotam.ro

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.