Si am uitat sa privesc lumea…

oamnii
Astazi am redescoperit poporul roman…si, poporul roman, fiind un popor cu intemeiate origini crestine, l-am redescoperit unde in alta parte, daca nu la o “adunare”, si mai exact, cu ocazia pelerinajului la moastele Sfantului Dumitru din capitala. Dupa indelungi incercari de a-mi face loc in multimea care a asistat la slujba, in lumina calda a unui soare de octombrie care mi-a mangaiat obrajii, am stat…si am privit. In imagini si sunete secventiale, ca intr-o banda de film, am cuprins intreaga multime…de la vocea ridicata a barbatului in uniforma care tipa la o batranica sa nu se mai impinga, sa stea la coada, la preotul care se retrasese deoparte ca sa vorbeasca la telefonul mobil, la cersetorul din spatele meu care venise la pelerinaj, crezand probabil ca este vorba de o pomana, la fata cu rujul rosu aprins si cu fusta scurta din fata mea, la baiatul “de culoare” care a trecut cu nonsalanta sa-si etaleze lantul de la gat si frizura bine “geluita”, la doamna blonda si bine imbracata care statea pe scaun, langa scena, avand loc special printre cei “privilegiati”… si intr-un final privirea mi s-a oprit la fetita grav bolnava de langa mine, care venise cu bunica si care, in momentul in care s-a uitat cu ochisorii ei nevinovati la mine, m-a facut sa realizez…m-a facut sa realizez ca in munca mea zilnica din scaunul confortabil de la birou, ori in lenevitul din asternuturile calde de acasa, ori in “shoppingul” din mall…am uitat sa mai privesc lumea.

Sursa foto: pixabay.com

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Comentariile cititorului

 1. eu

  „am uitat sa mai privesc lumea.”
  si totusi daca ti-ai amintit ce ai rezolvat ?!
  din lista ta, cam lunga zic eu, este o singura persoana care are ce cauta acolo… victima colaterala…
  sunt un nemernic cu nimic mai presus ca cei de care povesteai dar macar stau acasa….

  pentru restul si pentru mine :
  „S-au băgat moaste la Patriarhie. A fost cineva să le verifice, sunt bune?”

  • cristinaz4

   Poate maine, in scaunul confortabil de la birou o sa uit ce am vazut azi…poate ca o sa uit si privirea fetitei…pana o sa intalnesc o alta si o sa-mi reamintesc… Si totusi…am ramas cu experienta faptui de a fi „privit” fie si pt cateva clipe…altceva, altfel… Ps. Legat de moaste…sunt reale, crede-ma. Iti zic din surse sigure:) vb maine

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.