Seri de vara si acorduri simfonice

In perioada 21-30 iunie a avut loc ce de-a VIII-a editie „Bucharest music film festival”. Timp de 10 zile, in piata George Enescu din capitala au putut fi ascultate recitaluri live ale celor mai indragite orchestre din tara, alaturi de invitati de marca din strainatate.

concert ateneu 1In fiecare seara, incepand cu ora 18.30, spectatorii au putut lua parte la demonstratiile dansatorilor profesionisti ale clubului de dans sportiv DaviDans, urmand recitalurile live ale ansamblurilor muzicale invitate. In incheierea serii au putut fi urmarite proiectii de filme (inregistrari ale unor concerte ori spectacole de balet celebre).

Pe scena inconjurata de flori si verdeata au pasit nume celebre precum: violonistul George Tudorache (avand numeroase colaborari cu orchestre de renume mondial si fiind detinatorul unei viori Stradivarius), flautistul roman Matei Ioachimescu si bulgarul Boris Lipov (ambii absolventi a unei prestigioase scoli de muzica de la Viena), pianistul Horia Mihail (cu studii de specialitate in tara si la Boston), ori violonistul Gabriel Croitoru (muzician cu experienta in orchestrelconcert ateneu 3e internationale, detinatorul viorii lui George Enescu). Festivalul nu se putea incheia altfel decat printr-un recital de exceptie al Orchestrei din Viena.

In ceea ce ma priveste, am luat parte la cateva din frumoasele seri; am fost placut surprinsa de atmosfera placuta de acolo, de faptul ca parcarea de langa Ateneul Roman s-a transformat intr-un colt de rai unde am putut asculta capodoperele muzicii clasice in cele mai diverse interpretari ale orchestrelor.

concert ateneu 2

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.