Orasul cu Chef de Viata

Sunt o fire introvertita si locurile in care ies de obicei in timpul liber sunt ceainariile ori cafenele. Dar din cand in cand imi place sa ies si in localuri vii, sa ma bucur de muzica buna si de compania prietenilor mei dragi. Si unul dintre localurile animate si faine din Bucuresti este Beraria H. Si ce m-a facut sa vreau sa descopar locul asta a fost chiar povestea lui, pentru ca mie imi plac locurile care au o poveste in spate.

Povestea Berariei H incepe cu multi, multi ani in urma, pe cand era o hala sovietica -Pavilionul Industriei Grele Sovietice, renumita in toata Europa pentru dimensiunea si arhitectura ei. In anii care au urmat a devenit locas pentru opere de arta, parte din Expozitia Realizarilor Nationale, iar la inceputul anilor 90 a ales o noua istorisire – a devenit un mare centrul comercial, Pavilionul H.

Iar cu cativa ani in urma cladirea si-a gasit cea mai potrivita poveste: s-a transformat in Beraria H, cea mai mare berarie din sud-estul Europei. Iar titulatura si-o merita din plin: are 3 000 locuri, dintre care 2 000 in interior si restul pe terasa. Si am aflat ca i se spune Orasul cu Chef de Viata pentru ca da, chiar seamana cu un oras care deserveste poftele culinare si artistice ale tuturor. In fiecare saptamana urca pe scena artisti nationali si internationali in voga pe toate gusturile, iar in perioada urmatoare am vazut ca o sa fie  Loredana, Alina Eremia, The Motans, plus Stand-up Comedy si Seara Greceasca. (programul aici)

Ce imi place in mod special in Beraria H este meniul si el denumit Meniul cu chef de viata. Am gasit aici de fiecare data si mancare vegetariana, dar si platouri felurite, de la cel cu branzeuri si peste la cel cu carnati si Platoul H, platoul casei. Si bineinteles, bere din plin.

Am ramas placut surprinsa sa aflu ca in Beraria H vin peste 600 000 de oameni in fiecare an, ca pana acum au fost organizate peste 2000 de evenimente cu artisti romani sau internationali si ca are propriul festival de rock, Oktober Rocks.

Da, Beraria H este un oras mai mic intr-un oras mai mare, o atractie a Bucurestiului care ne incanta si pe noi,dar si pe straini. Orasul in care iti vine cheful de viata.

photocredit: Beraria H

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.