O selectie de filme bune frantuzesti

Dupa festivalul “Les films de Cannes à Bucharest”, a venit randul Festivalului Filmului Francez.

Festivalul are loc in perioada 26 octombrie-2 noiembrie in capitala, urmand ca in saptamanile urmatoare sa cuprinda alte cinci mari orase din tara (Sibiu, Iasi, Cluj, Targu-Mures si Timisoara).

In Bucuresti proiectiile de film au loc la sala Elvira Popescu, un cinematograf deschis inca din anul 1974, membru al retelei Europa Cinemas, spatiu care a fost renovat anul trecut, capatand un aer cu totul aparte, oferit de constructia din lemn care sugereaza intimidate si caldura. Am fost la deschiderea festivalului si am vazut un film care m-a impresionat. ”38 témoins”, un film in regia lui Lucas Belvaux, un film inspirat dintr-un caz real: o tanara este ucisa intr-o noapte. Cartierul este martor la aceasta crima; 38 de vecini care au vazut, au auzit, au stiut ca se intampla ceva grav, insa niciunul nu a facut nimic, nu au reactionat in niciun fel. Regizorul creeaza in acest film un joc psihologic surprinzand modul in care vinovatia ii macina, modul in care martorii crimei reusesc sa traiasca cu acest sentiment; este vorba de lasitate, de frica, de ignoranta…acesta este raspunsul pe care-l cauta si politia in acest caz si nu reuseste sa-i afle raspunsul. O crima aparent banala, dar care putea fi evitata daca macar unul din cei 38 de martori ar fi avut vreo reactie.

Acesta a fost primul film din debutul festivalului. Lista este una lunga. Programul complet il puteti vedea  accesand linkul : http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/opac?id_profil=240. Si merita sa mergeti, pentru ca veti avea experienta unor filme frantuzesti bune, intr-un decor de cinematograf rafinat.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.