I am a survivor & I celebrate life

Au trecut mai bine de 2 ani de la operatia de tiroidectomie totala pe care am avut-o. O verificare de rutina a condus la un diagnostic neasteptat: un nodul tiroidian aparent belign s-a dovedit a fi unul malign.

Si uite asa, pentru prima data in viata am renuntat sa imi mai pun clasica intrebare » De ce eu ? » Am fost pusa in situatia in care a trebuit sa iau niste decizii importante. Am fost nevoita sa ma impac cu ideea ca imi voi scoate un organ si ca voi depinde toata viata de niste medicamente. In care am consimtit sa urmez o terapie agresiva cu iod radioactiv, chiar daca stiam ca exista posibilitatea declansarii unor efecte adverse asupra organismului (fapt care s-a si intamplat). Insa decizia de a nu urma terapia ma facea sa imi asum un risc prea mare.

Am fost pusa in situatia de a invata multe lectii intr-un timp scurt. Si cea mai dura a fost cea a izolarii. In urma terapiei cu iod radioactiv am fost obligata sa stau cateva saptamani, 24 de ore din 24, singura, intre patru pereti. Cu ocazia asta am inteles de ce singuratatea sau inchisoarea e cea mai grea pedeapsa pe care o poate primi un om. Si tot cu ocazia asta am invatat sa apreciez si sa fiu recunoscatoare pentru ceea ce am.

Dar despre toate astea am povestit in cartea « Astazi a fost o zi buna »

Multi dintre cunoscuti au aflat toate astea abia dupa ce mi-au citit cartea. M-au intrebat de ce nu am vorbit despre experienta asta inainte, pe blog sau pe retelele de socializare ? Pentru ca a fost o experienta intima, care, pentru a fi povestita, avea nevoie de un spatiu binemeritat pe care doar o carte poate sa-l ofere. Pe blog, in cateva cuvinte ar fi fost mult prea putin loc. In plus, intr-un spatiu virtual poate ca astfel de postari pot fi uneori prea dure, pentru ca, nu-i asa, am auzit de atatea ori ca pe Facebook trebuie sa postam doar despre vacante si alte momentele frumoase.

Nu ma simt nici eroina si nici vreun exemplu de urmat pentru ca am trecut cu bine peste momentul asta din viata mea. Ceea ce am trait eu traiesc in momentul asta alti mii de oameni. Mai degraba cred ca am fost norocoasa. Cancerul de tiroida este cel mai vindecabil dintre toate formele de cancer. In plus, am avut alaturi familia, prietenii apropiati si doctori buni.

Cel mai important pentru mine ramane ce m-a invatat cancerul de tiroida: sa pretuiesc cu adevarat viata.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.