Hobby-uri la birou

Saptamana trecuta am aflat cum poti sa ai un hobby si in pauzele de la munca. Tot ce  trebuie sa ai la indemana este hartie colorata, un strop de rabdare si multa dedicare. In cadrul programului de Well-being care se desfasoara in cadrul Orange, „maestrul” Ovidiu ne-a impartasit pasiunea sa pentru indoit hartii si ne-a introdus astfel in arta origami.

Ce inseamna origami?

Origami (din japoneza 折り紙 origami, hârtie pliata) constituie arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsufletite sau forme decorative abstracte*.

Origami este un hobby  potrivit pentru toate varstele. Cei mai mici pot crea diverse animale, pasari din hartie in timp ce, cei mai mari pot face adevarate decoratiuni  pentru casa ori pentru birou. Cea mai cunoscuta creatie din origami o constituie cocorul, pasare a fericirii asa cum este ea cunoscuta in Japonia.  Exista si povestea acelor 1000 de cocori care spune ca celui care  va reusi sa realizeze cei 1000 de cocori i se va indeplini o dorinta. Auzind aceasta poveste, o fetita din Japonia, victima a bombei atomice de la Hirosima, care suferea de leucemie, s-a apucat in spital sa confectioneze cocori. Nu a reusit sa ajunga insa la cei 1000 pentru ca a murit intre timp. Opera a fost continuata de colegii ei si in cinstea fetitei s-a ridicat o statuie infatisand-o pe copila impreuna cu un cocor de hartie.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=pD9JALM9Z48&w=420&h=315]

Povesti sau nu, arta origami dezvolta creativitatea si imaginatia copiilor iar pe cei mari ii relaxeaza si ii face sa se simta iar copii.

De unde puteti invata sa faceti origami?

Pe internet exista numeroase tutoriale, chiar si cluburi de origami, dar puteti invata si citind in carti de specialitate ori participand la diverse ateliere.

        

*Wikipedia

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.