Festivalul de la Cannes – scurt popas in Bucuresti, nu Budapesta

Regizorul Cristian Mungiu, cu sprijinul Institutului Francez din Bucuresti ne aduce in capitala, pentru al treilea an consecutiv, filmele castigatoare direct de pe covorul rosu de la Cannes. Festivalul “Les filmes de Cannes à Bucharest” reuneste deopotriva atat cele mai indragite pelicule nominalizate si castigatoare ale premiilor de la Cannes din acest an (si nu numai), cat si pe regizorii acestor productii.

In perioada 19—25 octombrie, atat la Cinema Studio, cat si la Cinema Elvira Popescu (din cadrul Institutului Francez), puteti urmari filme precum: “7 zile in Havana” (detinatorul premiului Certain Regard), in prezenta regizorului Elia Suleiman, “Reality” (castigatorul Marelui Premiu de la Cannes), invitat de onoare fiind  regizorul peliculei, Matteo Garrone, “Cosmopolis”, avandu-l protagonist pe Robert Pattinson si multe altele. In avanpremiera se va lansa si filmul “Dupa dealuri” al lui Cristian Mungiu,  joi pe data de 25 octombrie, in prezenta regizorului.

In primele zile de festival am vizionat pelicula “In the fog”, un film care prezinta drama traita de oameni obisnuiti care incearca sa faca alegeri morale pe fundalul imoral al unui razboi (cel de-al Doilea Razboi Mondial). Prezent in sala a fost si actorul roman Vlad Ivanov, care a interpretat rolul unui capitan nazist, iar la sfarsitul peliculei ne-a oferit mai multe detalii despre film si despre locurile unde a fost acesta filmat.

Am vazut si “Gomorra”, castigator al marelui premiu de la Cannes din 2008, un film  controversat care prezinta fapte si personaje reale despre mafia italiana Camorra, o adaptare dupa cartea lui Roberto Saviano, care a fost amplu criticat datorita dezvaluirilor pe care le-a facut.

Acestea sunt doar cateva exemple dintre filmele  care ruleaza pe tot parcursul acestor zile in cele doua cinematografe din capitala, programul complet si mai multe detalii aflandu-se pe site-ul: http://filmedefestival.ro/2012/home/

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.