Cat timp ai stat astazi pe Facebook sau Cum sa folosim Facebook-ul cu moderatie

O zi fara telefonul mobil ori fara internet ni se pare aproape imposibila, si iata ca multi dintre noi ajungem sa spunem acelasi lucru si despre Facebook. La serviciu, acasa ori in metrou, cu totii butonam Facebook-ul sa vedem cine ce a mai postat, ce noutati mai putem afla.

Facebook-ul a devenit un bun necesar, care, daca este folosit in exces, poate dauna. Opinia multor specialisti este ca poate dauna stimei de sine. De ce? Pentru ca este la moda sa-ti pui poze din vacante, sa dai check-in cand iei parte la tot soiul de evenimente sau te afli in diverse locatii, ca sa iesi in evidenta in fata „prietenilor” tai de pe Facebook. Insa, oricat ai incerca, intotdeauna va exista un alt prieten virtual care isi va pune o poza cu o masina mai scumpa ca a ta, un altul care are parte de vacante mai reusite si mai multe, un altul care are o prietena mai frumoasa ca a ta, pentru ca asa este in viata, nu le poti avea pe toate. In plus, pe Facebook nimeni nu-si posteaza niciodata esecurile, din dorinta fiecaruia dintre noi de a ne afisa o viata perfecta.

Bineinteles, nu trebuie sa neglijam avantajele pe care ni le aduce Facebook-ul. Nu de putine ori prin intermediul lui am reusit sa ne gasim colegii din liceu, ori din scoala generala despre care nu mai stiam nimic, nu de putine ori am fost pusi la curent cu ultimele evenimente ori am creat grupuri de interes.

Cu siguranta ca sa renuntam la Facebook in zilele noastre este din ce in ce mai greu si poate ca nici n-ar fi cea ma buna varianta, dar haideti sa incercam cel putin sa postam lucruri utile, sa ne asumam orice cuvant pe care il scriem; sa ne gandim ca de fiecare data cand postam ceva este ca si cum am merge in Piata Universitatii si am striga acel lucru….in ambele cazuri, cam tot atatea persoane ar afla mesajul pe care dorim sa-l transmitem… La fel sta si situatia cu pozele pe care le publicam; chiar daca le vom sterge ulterior, ele raman permanent stocate in baza de date a Facebook-ului. Si, atentie mare si la check-in-uri, ca nu cumva, fiind preocupat sa-ti anunti prietenii virtuali ca te afli in Turnul Eiffel, sa ajungi sa ratezi cea mai frumoasa panorama….

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.