Angela Coman, Belle Maison Spa: „Acum, mai mult ca niciodată, avem nevoie să ne oferim timp pentru relaxare.”

Toate schimbările din ultimele luni ne-au luat multe dintre momentele de relaxare cu care eram obișnuiți, călătorii ori ieșiri în oraș cu prietenii. Și totuși, există un loc unde putem merge în această perioadă ca să ne relaxăm corpul și să ne deconectăm mintea: la spa.

Zilele trecute mi-am dedicat mie o zi și am ales să fac o vizită la Belle Maison Spa, un spa boutique din centrul capitalei. Am optat pentru un ritual care m-a făcut la propriu să mă simt ca o zeiță – baie la picioare cu petale de flori, exfoliere, împachetare și masaj corporal cu arome de tiare și iasomie, masaj facial, iar la final, jacuzzi și șampanie.

Acolo am cunoscut-o și pe Angela Coman, fondatoarea spa-ului. Angela este acel gen de om frumos și la exterior – are niște ochi albaștri absolut superbi, și la interior- echilibrată, calmă, mi-a transmis din primele minute în care am stat de vorbă o pace și o liniște în acord total cu locul în care mă aflam.

În urmă cu 10 ani Angela a renunțat la corporație și a ales drumul antreprenoriatului. A deschis Belle Maison Spa Boutique, al cărei motto Amour. Beauté. Sérénité, descrie exact atmosfera pe care o regăsești în această oază de relaxare urbană.

Cum a pornit ideea de a deschide un spa?

Am început ca un business de familie. Cumnata mea a aplicat pentru un proiect de fonduri guvernamentale și ne gândeam la un loc în care tinerele mămici să vină să se relaxeze după naștere, mai ales că ea tocmai născuse. Căutând locația unde urma să ne desfășurăm activitatea am găsit în Otopeni o vilă cu o grădină de 1 500 metri pătrați, cu pomi fructiferi, cu piscină. Și de acolo a pornit ideea. Apoi ne-am gândit că ar merge să facem în acel loc ceva mai complex, un spa. Și, deși se adresează acum tuturor categoriilor de persoane, în continuare este locul în care mămicile vin să se relaxeze după perioada de naștere, când se adună multe nopți de nesomn, când simți nevoia să te regăsești pe tine cumva.

Ulterior, pentru că majoritatea clienților care ajungeau la noi în Otopeni veneau tot din București, acum 8 ani am găsit această locație ultracentrală și ne-am mutat aici. Și parcă s-a împlinit dorința clienților noștri, să fim mai aproape de ei.

Cât de greu a fost la început?

A fost o provocare, dar nu aș da pentru nimic în lume toată experiența pe care am acumulat-o, pentru că am întâlnit o mulțime de oameni frumoși și am avut o grămadă de experiențe. La început nu știam cum să relaționez de la nivelul de antreprenor, era o situație nouă, dar am făcut față cu brio. Drept dovadă că am ajuns aici și am reușit să ne menținem pe piață, mai ales în condițiile actuale în care multe spa-uri își închid porțile din cauza pandemiei. Noi am reușit să rămânem în picioare și ne dorim să creștem frumos, așa cum am făcut-o până acum.

Am avut o creștere organică și asta mă face să mă simt împlinită. E ca și cum business-ul e o extensie a ta, odată cu business-ul crești și tu. Ai o satisfacție enormă atunci când vezi feedback-urile foarte bune pe care le ai pe rețelele de socializare. Față de mediul corporate, în antreprenoriat nu mai există o ierarhie, nu mai există aceeași posibilitate de a promova, iar acest feedback e un fel de afirmare a valorii mele ca om, ca antreprenor.

Belle Maison Spa merge foarte mult pe ideea de rafinament, intimitate, este un loc unde clienții se regăsesc pe ei înșiși și toată atenția personalului este îndreptată asupra lor. Echipa e formată din șapte maseuri, printre cei mai buni din București, recunoscuți ca experți în arta masajului și toți sunt angajați în acest spa de ani buni.

Conceptul și serviciile oferite de Belle Maison Spa Boutique

Conceptul spa-ului nostru este unic și asta pentru că echipa noastră a fost originală în idei.  Conceptul care stă la baza spa-ului e de călătorie a simțurilor și cumva am vrut ca cei care vin aici să experimenteze o călătorie. Dacă nu ai timp sau nu mai poți să pleci într-o vacanță, vii aici la spa, stai 2-3 ore și ai senzația că ai fost într-o călătorie de câteva ore. După ritual stai în zona de relaxare, zona care face trecerea între masajul acela foarte reconfortant din camerele de terapie cu haosul de afară.

Cu ritualurile signature oferite de Belle Maison Spa poți să faci un ocol al pământului și să alegi exact ce te inspiră pe tine. Unde ai vrea să călătorești? India, Tahiti, Hawai, Paris, Provence, Brazilia, Seychelles ori Asia? Dacă alegi India, ritualul tău o să înceapă cu un masaj al corpului și al scalpului, pentru că din timpuri străvechi așa începea rutina zilnică a indienilor. Iar tipul acesta de masaj e focusat pe presiunea anumitor puncte cheie de-a lungul meridianelor energetice.

O surpriza reprezintă ritualurile de iarnă, denumite Basme de iarnăPolar Express, Royal holiday, Crăiasa zăpezii, Spărgătărul de nuci gândite special pentru acest sezon.

Un loc aparte îl ocupă ritualurile Yon-Ka unde se folosesc produsele din această gamă, produse organice în proporție de 90%, care se găsesc doar în spa-urile exclusiviste și care sunt solicitate de către cunoscători pentru că sunt extrem de senzoriale.

De obicei se începe cu un ritual al tălpilor- tradiția filozofilor așa cum este denumită aici, la spa, apoi se urcă la etaj și acolo are loc întreg ritualul. La final clientul coboară cu zâmbetul pe buze și ăsta e semnalul că totul a fost minunat.

Au fost clienți care au venit cu o falcă în cer și alta în pământ, mulți dintre ei aveau vouchere și nu știau unde vin. Erau foarte sceptici, veneau cu o atitudine ușor arogantă, dar la final coborau cu un zâmbet larg până la urechi și își cereau și scuze pentru atitudinea nepotrivită de la începutul terapiei.

Belle Maison Spa oferă și servicii auxiliare, cum ar fi cel de remodelare corporală.

Ne-am gândit și la mămicile care își doresc să revină la forma inițială de dinainte de sarcină. Avem și partea de remodelare corporală, dar în principiu noi suntem axați pe spa. Oamenii vin aici ca să se relaxeze, dar dacă există doamne care vor să își remodeleze corpul, se poate și acest lucru.

Unii clienți aleg pachete individuale, iar cei care vin în mod regulat își fac abonamente pentru că au parte de anumite facilități – discounturi, bonusuri. Iar până pe 31 decembrie, vă puteți bucura de toate terapiile spa din meniu de o reducere de 25%.

 

Cum se diferențiază Belle Maison Spa Boutique de restul spa-urilor?

Prin ideea de intimitate, de căldură a personalului. Aveam niște fișiere de feedback, iar clienții care le completau exact despre asta povesteau, despre moblitatea personalului. Și ne spuneau că doar în străinătate au mai găsit astfel de locuri, în care personalul să fie atât de amabil și profesionist. Suntem în top în București în ceea ce privește day spa, iar atenția noastră e permanent concentrată pe client.

Un alt diferențiator este prezența din toamna aceasta în cadrul echipei noastre a unui psiholog. E o noutate, o premieră în rândul spa-urilor. Clienții noștri au posibilitatea să opteze pentru ședințe individuale de consiliere psihologică, pentru abonamente de echlibrare emoțională sau ședințe scurte de checking emotional care au loc înainte de ritualuri. Am gândit 4 pachete de echilibrare emoțională: Atenție și memorie, Gânduri pozitive, Somn liniștit, Fără stres, care oferă ședințe de consiliere psihologică și proceduri spa (masaj pentru scalp, masaj ayurvedic ori masaj aromoterapeutic).

Ne-am gândit la aceste pachete de echilibrare emoțională pentru că oamenii trec printr-o perioadă foarte stresantă, instabilă și simt nevoia de cineva care să-i ajute să își pună în ordine gândurile, să facă față anxietății de schimbare și să reușească cumva să se stabilizeze. Acum e o necesitate, nu mai e un moft.

Așa cum explică psihoterapeutul Cristina Colotelo pe site-ul spa-ului, Corpul este cel care stochează și memorează toate experiențele noastre emoționale, toate tensiunile, stările de încordare, de stres, de furie, de tristețe, chiar dacă în aparență acestea au trecut. Ședintele de psihoterapie corelate cu procedurile SPA, te ajută să îți consolidezi resursele interioare pentru a face față mai bine situațiilor dificile, să renunți la ceea ce nu îți mai serveste în materie de tipare de gândire și comportamente, să câștigi noi perspective pentru a depăși blocajele emoționale, să înveți să calmezi emoțiile puternice și să eliberezi stresul, să gestionezi stările de anxietate, depresie, furie, rușine sau frică într-un mod eficient și constructiv și să consolidezi relațiile cu ceilalți.

Vin românii des la spa? Au început și bărbații să aloce mai mult timp masajului și relaxării?

Față de acum 10 ani românii vin mai mult, mai des și cei care au venituri mai mici au început să își aloce timp, o dată pe lună pentru un astfel de răsfăț. Și-au dat seama că nu e un moft, e o necesitate.

 Vin și bărbați și ei sunt cei mai fideli. Într-adevăr, femeile vin într-o pondere mai mare, undeva la 70%, dar bărbații vin la fiecare programare în parte, nu se întâmplă niciodată să o anuleze și unii dintre ei vin de 2-3 ani la noi. Avem programe speciale pentru bărbați – Ritual Brazilian Escape, Men Express, dar pot alege și între alte terapii unisex. Vin și mulți expați, mai ales în weekend, pentru că suntem poziționați ultracentral, sunt multe hoteluri în jur.

Tu reușești să ajungi la spa ca să te relaxezi?

Eu recunosc, nu reușesc să fac atât de multe terapii pe cât mi-aș dori pentru că prefer să las întâietate clienților noștri. Decât să vin eu să fac un masaj prefer să știu că în ora respectivă vine un client. Iar eu sunt mai câștigată sufletește așa. Prefer ca unul dintre terapeuții mei să cucerească un client în timpul ăsta. Și chiar așa se întâmplă. Am avut momente în care mi-am făcut programare special pentru mine și dacă se întâmpla să sune un client, anulam programarea mea și lăsam locul respectivei persoane care suna.

Cum a fost anul acesta pentru Belle Maison Spa Boutique, cu tot ce a însemnat perioada de pandemie și restricțiile impuse?

Înainte de pandemie am făcut o investiție mare, am renovat tot spa-ul și cred că a fost o decizie înțeleaptă, chiar dacă uneori m-am gândit că cu banii respectivi (investiția a fost undeva la 60 000 euro) aș fi putut să fac altceva, să susțin business-ul în cazul în care mai apar astfel de situații, precum cea de acum, cu pandemia. Dar mi-am dat seama că pe lângă personal trebuie să existe și o infrastructură a spa-ului, că oamenii se uită la ambianța locului respectiv și că dacă tu ai personal de nota 10, trebuie să ai și o locație la fel. Nu e suficient să ai doar un personal de calitate și calificat. Am renovat tot, am schimbat culorile, mobilierul, acum mergem pe culori pământii, neutre. Până de curând am avut foarte multe pasteluri și mi se pare că e mult mai apreciat așa cum arată acum.

Cred că dacă nu ar fi fost perioada asta de pandemie, ar fi fost cel mai bun an al nostru. Acum vânzările au scăzut cu 30-40% față de anii precedenți și nu poți să faci o previziune legată de ceea ce se va întâmpla în viitor. Noi facem tot ce ține de noi ca să respectăm regulile de distanțare în măsura în care se poate. La masaj e aproape imposibil, pentru că atât de intim cum te vede o maseuză sau un maseur nu te mai vede decât soțul sau soția acasă, iar distanțarea e imposibilă la masaj. Dar suntem la punct cu tot ce ține de normele de igienă, atât clientul cât și terapeutul poartă măști în timpul masajului, dezinfectarea se face permanent, se ia temperatura clienților când ajung în spa. Iar eu consider că dacă în timpul terapiei porți mască, nu ai de ce să te temi.

Am fost surprinsă să văd că pe durata vizitei mele la spa, deși erau și alți clienți, nu m-am întâlnit cu niciunul. Ca și cum spa-ul era doar pentru mine. Angela mi-a explicat că aici clienții nu ajung să se întâlnească unul cu altul și că personalul face în așa fel încât interacțiunea să fie minimă.

De ce e important să ne oferim timp pentru relaxare la spa?

Pentru că e o ieșire din cotidian, iar acum mai mult ca niciodată mi se pare că avem nevoie de lucrul ăsta. E un sentiment pe care nu-l simți acasă cu un terapeut. Mai sunt oameni care fac masaj acasă, însă nu se compară cu atmosfera creată de un spa, cu locul special amenajat pentru masajul în sine, cu uleiuri aromatice, cu căldura care se găsește într-un astfel de loc. E o experiență inedită pe care acasă nu o poți experimenta.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.