5 motive sa vizitezi Iasi-ul

Nu am apucat sa vizitez Iasi-ul pana acum cateva zile. Am fost placut surprinsa de tot ce am vazut aici si il includ in top 3 orase preferate de la noi din tara.

Daca ajungi si tu prin Iasi, uite ce nu trebuie sa ratezi :

  1. Parcul Copou si Teiul lui Eminescu

Parcul Copou are un farmec aparte. Poate sa fie din pricina vechimii lui, din pricina istoriei ce o poarta, sau a Teiului lui Eminescu de la care nu iti poti lua ochii minute bune in sir.

  1. Bojdeuca lui Creanga

Pe un drum de tara, ajungi in casa in care a locuit 18 ani marele scriitor. Tot aici s-a imprietenit cu Mihai Eminescu, care pret de o jumatate de an a si locuit la bojdeuca. Pe langa detaliile despre viata lui Creanga frumos spuse de catre ghid, vei vedea cuptorul cu hornul pe care statea asezat drobul de sare, masuta de lemn cu trei picioare, icoana – amintire de la mama sa, chersinul sub care s-a ascuns iedul mijlociu, precum si alte obiecte care l-au inspirat pe Creanga in povestile sale.

  1. Cea mai buna inghetata din oras

Plimbarea din Parcul Copou va fi cu atat mai placuta daca la intrarea in parc iti vei lua inghetata. Pont: la 3 cupe cumparate a patra cupa va fi gratuita.

  1. Intalnirea cu un OM mare

Nu trebuie sa-l ratezi pe domnul Grumazescu, patronul anticariatului de pe strada Alexandru Lapusneanu nr. 24, un batranel tare simpatic, admirator al lui Eminescu, care il intrece si pe Creanga cu talentul lui de povestitor. Pe langa ceasurile si inelele din vremea buncii, ori statuete si mici sarcofage, domnul Grumazescu iti arata o colectie de carti pe care sa o tii intr.-o palma. Cea mai mica dintre ele are 3 mmX3 mm si contine toata poezia „Luceafarul”.  Pont: o sa vezi colectia de carti atunci cand vei trece pragul anticariatului pentru a doua oara. Nea Grumazescu are multe povesti de spus si e musai sa te reintorci acolo.

  1. Outlet-urile din oras

Daca vrei sa faci shopping cu bani putini, aici gasesti cea mai buna oferta. Nu ai parte de cele mai recente colectii de haine, insa le achizitionezi la o treime din pretul afisat in magazinele din mall.

 La toate astea as mai adauga si frumoasa Catedrala Mitropolitana, Palatul Culturii, Manastirea si Turnul Goliei, de unde privesti orasul de sus.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.