„2021 va fi un an al imprevizibilului, mai mult decât a fost vreodată în generația noastră” – interviu cu astrologul Maria Sârbu

Să fi avut vreo 11 ani când un musafir mi-a adus o carte de câteva sute de pagini, cu coperte groase, pe care scria mare Zodiacul Chinezesc. Pe vreme aia nu știam mai nimic despre zodii ori astrologie, dar știu că atunci acel volum m-a fascinat.

Cartea a rămas undeva în biblioteca copilăriei, interesul meu pentru astrologie s-a pierdut și el, până anul trecut, când o prietenă mi-a făcut cadou de Sărbători o astrogramă cu Maria Sârbu. Am stat de vorbă mai bine de o oră cu Maria, care, deși nu mă văzuse niciodată, a reușit să îmi spună despre mine lucruri pe care doar apropiații le știu, dar mai ales, despre ce anume are cu adevărat nevoie sufletul meu. Discuția cu Maria m-a făcut să realizez că dorințe pe care eu intuiam că ar fi potrivite pentru mine, dar pe care cunoscuții ori societatea nu le validau, de fapt, de acelea am eu cu adevărat nevoie.

Acum, spre final de an 2020, un an atipic, am rugat-o pe Maria Sârbu să ne spună cum se va încheia, cum va fi 2021 pentru noi toți, dar și cum va fi perioada următoare pentru fiecare zodie în parte. Și am profitat de ocazie ca să ne povestească și despre ultima ei carte publicată „Tot ce trebuie să știi despre bărbați”.


Cum a început pasiunea ta pentru astrologie?

Pasiunea a fost mereu, dintotdeauna. De mică eram atrasă de tot ce ținea de dezvoltarea personală, asta îmi plăcea mie cel mai mult.

Numai că după Revoluție, aveam vreo 12 ani pe atunci, abia găseai ce să citești despre domeniul ăsta. Țin minte că atunci când descopeream câte un fragment pe undeva, prin vreun ziar, cu câte un reportaj scurt despre astrologie ori despre domeniul paranormalului, eram cea mai fericită, citeam pe nerăsuflate.

M-a ajutat și mediul de acasă, tata avea sensibilitatea lui față de numerologie, așa că mă întreceam în citit cu el.

Pe la 14 ani mi-am făcut o astrogramă, am sunat într-o emisiune la radio și tipa mi-a zis că aș putea ajunge și eu un foarte bun astrolog. Dar atunci nu am luat prea în serios sfatul ăsta, eram concentrată pe olimpiadele de matematică, mergeam la dansuri, la șah.

Doar că astrologia parcă era deja acolo, în mine. Mă apucasem să fac astrograme pentru prieteni, iar pentru mine o vedeam ca pe o muncă de dezvoltare personală. Țin minte că vorbeam cu o prietenă mai mare cu câțiva ani și ea încerca să mă convingă să citesc beletristică. Dar eu eram cu ale mele,” Nu, nu, nu, îți dau eu o carte cu astrologie și o să descoperi tu lucruri acolo”, îi tot spuneam.

Apoi, pe un caiet mare studențesc îmi scrisesem defectele, tot ce nu îmi plăcea la mine și mă întrebam: Când o să scap eu de toate astea? Și le luam pe rând. Ăsta era mecanismul meu de perfecționare, de învățare, de dezvoltare.

În liceu îmi plăcea psihologia și filosofía, citeam Cioran, era preferatul meu. Iar profesoara de psihologie, când a auzit că vreau să urmez contabilitatea, mi-a zis “Dar nu ai cum să faci așa ceva. Tu ești umanistă.” Avea dreptate, doar că atunci eram pasionată în matematică, îmi plăcea foarte mult statistica.

Am urmat Facultatea de Finanțe-Bănci și am lucrat două luni în domeniu, după care Mercur retrograd și-a spus cuvântul. Am făcut o prima încurcătură în introducerea datelor de pe anumite facturi și am fost eu foarte dezamăgită de mine. Am zis “Nu, înseamnă că ceva nu e în regulă. Eu să stau singură în fața unui birou și să nu mă concentrez, nu e bine”. După o lună și ceva mi-am dat demisia și așa s-a terminat toată carierea mea în contabilitate, deși am fost foarte atrasă de domeniul ăsta.

Oricum, și astrologia și contabilitatea au în comun matematica de bază și organizarea informațiilor. Că în astrologie tot despre asta e vorba, să poți să organizezi unghiurile ca să denote ceva, să poți înțelege și rezolva ceva și tot așa. E aceeași matematică, doar că una e în spațiu, alta e în economic.

Am trecut de la pasiune la vocație în momentul în care am fost invitată într-o emisiune TV. Am simțit că am un aport în acea emisiune, că asta trebuie să fac, astrologie ca job și asta am făcut de atunci încolo.

Maria Sârbu a fost moderator în câteva sute de ediții din emisiuni TV de astrologie. Și pentru că a vrut să dea mai departe cunoștințele ei, a vrut ca informațiile să ajungă la cât mai mulți oameni, s-a apucat și de scris. Cum să ai o relație plină de iubire – Cuplurile zodiilor, Provocarea unei noi vibrații, Viața văzută prin ochii unui astrolog și ultima carte, Tot ce trebuie să știi despre bărbați sunt câteva dintre titluri.

Cum te-ai apucat de scris cărți de astrologie?

Când m-am mutat la Paris ideea a fost să aloc mai mult timp pe zona de scris decât pe zona de ședințe. Mi-am propus să scriu în viața asta undeva la 250 de cărți, nu neapărat de astrologie, pot să fie și de psihologie.

M-am apucat de scris în momentul în care citeam sau auzeam peste tot aceleași stereotipii, aceeași placă: relația dintre bărbatul din zodia X și femeia din zodia Y este extraordinară. Mă săturasem să aud mereu asta, când eu vedeam că în realitate lucrurile stau altfel.

Eu consider că de multe ori intrăm într-o relație, pe o anumită vibrație, ca să ne dea energia de care avem nevoie să rezolvăm ceva și care de fapt nu are legătură cu marea dragoste pe care noi o așteptam. Iar legat de compatibilități, eu, de exemplu, am susținut mereu că Berbecul se potrivește foarte bine cu Taurul, deși în alte părți nu e susținut lucrul ăsta. Și îmi confirmau clientele care veneau, îmi ziceau Da, sunt căsătorită de 30 de ani cu soțul, avem 5 copii.

Bun, până acum s-a publicat asta, dar realitatea îmi arată altceva. E opinia mea, sunt într-o mică măsură și eu un mic lider de opinie și pot să am și eu un aport, mi-am spus, așa că m-am pus pe scris.

Ultima ta carte publicată se numește Tot ce trebuie să știi despre bărbați. De ce ai scris această carte și cui se adesează ea?

Din tot ce am scris până acum, asta e cartea mea de suflet. Am scris-o pentru că am vrut să punctez foarte mult ca să vin în întâmpinarea relațiilor. Și am zis să vorbim și despre ce îl supără pe bărbat, să vorbim și despre cum să faci tu, ca femeie, să vezi și prin ochelarii care trebuie și să nu proiectezi ce vrei tu asupra lui, să vedem și ce are el nevoie și dacă tu poți să-i oferi lucrurile respective și tot așa.

E un manual, cineva care l-a citit înainte să fie publicat mi-a spus că e chiar un manual de utilizare. Inclusiv bărbatul citind se ajută pe sine, înțelegând lucruri, se descoperă acolo unde intuitiv avea niște informații, dar nu le avea și explicate în sinea lui.

Am descris fiecare zodie, ce așteptări are de la viață, ce anume îi trebuie în relație, dar nu numai. M-am oprit la 300 și ceva de pagini pentru că inițial voiam să fac o carte completă despre bărbați în care să vorbesc și despre cele 144 de tipologii masculine. M-am gândit că scriu câte o pagină pentru fiecare tipologie, numai că au reieșit 26 pagini la o singură tipologie. Așa că mi-am propus ca asta să fie o altă carte, 144 de tipologii masculine în funcție de ascendent, de zodie, dar și de alte trăsături, o carte care va urma curând.

Pe lângă ședințele de astrologie pe care le oferă online și cărțile publicate, Maria Sârbu ține și workshop-uri de dezvoltare personală, de dezvoltare a relației, meditații audio și cursuri de astrologie audio. Cum și de ce te-ai apucat de aceste proiecte?

Acum niște ani vorbeam cu o clientă, îi spuneam că o să urmeze niște vremuri grele, mă refeream la cele de acum, și că vreau ca aportul meu în societate să fie considerabil, să simt că am făcut ceva pentru cei din jurul meu, atâta cât depinde de mine. Prin prisma asta am tot dezvoltat workshopuri. Unul dintre ele e conceput în jurul ideei Cum să-ți crești și să-ți atingi potențialul tău maxim. Este un proiect complex de dezvoltare al nivelului de conștiință și de expandare atât în zona feminină, cât și spirituală, intelectuală ori emoțională. Cum poți crește astfel încât să nu mai stai blocat și să știi de unde vine problema, cum să te uiți la ea, să nu mai treci prin aceleași lupte interioare de fiecare dată.

Am ales să dau mai departe ceea ce eu lucrez cu mine pentru dezvoltarea mea, pentru binele meu, într-o proporție destul de mare, transmit celorlalti informațiile pe care eu le știu și pe care le utilizez. Fac acest lucru pentru că e important să creștem social, să nu ne mai lovim de același tip de dependență, de suferință și de același tipare pe care le avem în subconștient.

Să vorbim puțin despre pandemie și despre perioada dificilă prin care trecem. Cum vezi tu lucrurile? Ce spun astrele?

Ele, ca evenimente, s-au declanșat în trecut pentru că noi nu am avut grijă să reparăm la timp ce era de reparat și nu par să se termine atât de repede. În 2015-2016 am spus că e momentul să ne trezim dacă nu vrem să urmeze niște ani din ce în ce mai grei până în 2024.

Acum, ca perioadă, am trecut de momentul îngrozirii, nu mai suntem în panica aia devastatoare, dar în Al Doilea Război Mondial suferința a fost mai mare pentru că știai la ce te poți aștepta. Așa și acum, la al doilea val ți se reactivează niște traume deja suferite pe care inițial nici nu ai putut să le conștientizezi prea bine. A trecut momentul de îngrozire, dar ajungem la momentul obsesiei și nu știm dacă momentul obsesiei e puțin mai ușor sau mai greu decât momentul preecedent.

Repede nu se termină și nu mă refer neapărat la COVID-19, ci la greutatea perioadei. Dacă acum suntem într-o perioadă în care concentrarea și trăirea la prezent e mai importantă decât în alți ani, în viitor, pe vremea asta vor fi importante cu totul alte lucruri, și anume cât suntem de coruptibili sau nu. Și aici, spiritual vorbind, ne referim la câți ne vom păstra credința și câți nu. De exemplu, la nivelul de jos, într-o pătură socială unde nu există nici credință, nici valoare, acolo se vor produce niște lucruri foarte urâte, undeva la anul pe vremea asta.

Concret, legat de COVID,  probabil că după ce va ieși Mercur din retrograd în Scorpion vom fi puțin mai relaxați, mai ales că el e răspunzător de tot ce înseamnă viruși. După eclipsa din 30 noiembrie ne relaxăm și mai mult, iar primele solutii vor apărea după această dată și mai ales după eclipsa din 14 decembrie. Dar să nu uităm că eclipsele au impact doar pe 6 luni.

Anul 2020, din ianuarie și până în octombrie a fost predominat de Luna Neagră în Berbec și asta înseamnă autonomie, independență, singurătate. Iar karmic vorbind, de acum, din noiembrie, putem să ne linistim, să ne lipim la loc de ceilalti.

Spun mereu în horoscopul zilnic și pe rețele de socializare că în perioada asta avem nevoie de concentrare, discernământ, luciditate, trezire la realitate pentru că ăsta e momentul și ăsta ne poate ține undeva unde să nu cădem și mai tare.

Anul trecut, pe vremea asta, când vorbeam despre 2020 am accentuat și am spus că singurele luni bune vor fi ianuarie, decembrie, prima jumătate din februarie și ultima jumătate din noiembrie. Și spuneam că adaptarea este foarte importantă. În 2021 nu va mai fi la fel, o să fie cu mai multe luni bune.

Cum o să fie anul 2021?

Va crește foarte mult zona de online și zona de tehnic.Acum suntem într-un moment de început de o nouă eră (care tot începe de vreo 3 ani), se schimbă foarte multe reguli și se transformă foarte multe la nivel de autoritate, sunt lupte de putere la toate nivelurile.

De la anul încolo o să fie tot felul de schimbări la care nu ne vom aștepta. Niște lucruri care de pe azi pe mâine sau azi în următoarele 5 minute se pot transforma de la o extremă la alta.

2021 va fi un an al imprevizibilului, mai mult decât a fost vreodată în generația noastră.

Care sunt previziunile astrelor pentru fiecare zodie în parte în următoarea perioadă?

Berbec – trebuie să-și facă o autocorectare a comportamentului.

Taur – trebuie să se descopere și să se împace cu această parte necunoscută a lui, cu străinul din el.

Gemeni – trebuie să aibă răbdare și încredere până la capăt, în sensul că se mai încurcă câte ceva  înainte să apară succesul. Trebuie să lupte cu dinții până la final.

Rac – trebuie să se împrietenească cu ideea de timp. Trecutul, trasul de timp nu își au rostul. De asemenea este importantă pentru el casa și tot ce e legat de ea.

Leu– trebuie să vindece și să se vindece. E o perioadă foarte dură pentru el. Ori se lasă trântit ori își adună puterile lui cele mai mari ca să se ridice.

Fecioara– trebuie să-și aducă aminte tot ce a promis și tot ce și-a promis.

Balanța – trebuie să deosebească anxietatea de semnele divine. Riscul anxietății poate să intervină în conexiunea cu divinitatea și atunci, trebuie să separe una de alta, să nu-și piardă valorile, să nu cadă în depresii.

Scorpion –  urmează o perioadă în care au multe lupte interioare, legate de propriile frici și de propriile obsesii.

Săgetător – perioada următoare este extrem de importantă pentru a-și îndrepta greșelile și pentru a se concentra.

Capricorn– trebuie să aibă o foarte mare atenție la orgolii și la capacitatea lor de a fi înțelepți. Urmează o perioadă de maturizare care vine sub formă de premiu, pozitiv sau negativ. Cei care s-au maturizat iau premiu, cei care nu, se pot sparge în bucăți din cauza orgoliului.

Vărsător- lucrurile nu se vor schimba prea mult, doar că perioada e încărcată negativ.

Pești– de ceva timp simt nevoia de a-și crește stima de sine, de detoxifiere, în special emoțională, dar și fizică.

Pe Maria Sârbu o puteți găsi pe paginile ei de Instagram și de Facebook, cu live-uri cu horoscopul zilnic, dar și cu alte informații astrologice extrem de utile.

Cartea Tot ce trebuie să știi despre bărbați se găsește în format digital sau print pe Google Books, Amazon și Libraria Scriitorilor.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.