Street Delivery 2012 Bucuresti, nu Budapesta

Weekendul  acesta a avut loc cea de-a saptea  editie “ Street Delivery”, un eveniment in care bucurestenii  au parcurs un “traseu cultural”, un traseu in care arta a dat viata peisajului urban.

Anul acesta Strada Arthur Verona s-a dorit a fi parc urban, un puzzle cu elemente in care reciclarea creativa, idei de amenajare urbana s-au impletit cu  voia buna si pofta de distractie a trecatorilor.

Evenimentele desfasurate pe parcursul celor 3 zile au cuprins cate putin din fiecare  arta. Cei mici au fost instruiti de mesteri iscusiti in arta olaritului, a picturii, a tesutului ori s-au balacit in piscina amenjata in mijlocul strazii.

Pentru tineri si nu numai, tentatiile au fost mari: concerte, proiectii, filme de scurt metraj, scenografie urbana, jonglerii, distractia tinand pana tarziu in noapte.

A fost creat ad-hoc chiar si un ziar, “Trotuarul,” un ziar scris direct in strada, la o masina de scris, redactori fiiind chiar trecatorii. Aici la street delivery, mai tare ca in Vama Veche” este una din insemnarile din ziar.

Fie ca au participat activ la evenimente, fie ca doar s-au plimbat pe strazi cu paharul de limonada ori de bere in mana, privind la artistii care pictau graffiti pe ziduri ( tema abordata  a fost lipsa spatiului verde din Bucuresti, intr-o maniera vazuta de un grup de artisti straini), fie ca si-au cumparat tricouri personalizate imprimate, fie ca s-au pozat in haine de epoca,  fie ca au admirat antichitati ori s-au amuzat la citirea unor benzi desenate, fie ca au luat parte la actiuni caritabile (” doneaza o limonada”), fie ca au participat la diverse tombole, trecatorii  s-au bucurat de 3 zile de arta in strada, in care cuvantul de ordine a fost urban: de la biciclete urbane pana la adevarate proiecte de amenajare urbana.

Impresii?

In ceea ce ma priveste, am fost incantata sa vad ca an de an, acest proiect cultural  ia amploare, ca devine un mijloc de exprimare libera prin intermediul artei si mai ales ca strazile erau pline de grupuri de tineri care au ales sa petreaca intr-un alt mod un weekend de vara –  bucurestenii au ales sa fie la moda, sa fie pro-urbani, sa arate ca le pasa, ca vor sa se implice in dezvoltarea orasului. Ca o concluzie as putea spune  ca luand parte la un astfel  de eveniment m-am simtit ca traiesc , fie si pentru cateva ore,  intr-o capitala culturala- europeana in sensul cel mai adevarat al cuvantului.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.