Impressivity sau cum sa te impresionezi tu pe tine cu Alexandra Badita

Pe Alexandra Bădiță am cunoscut-o la lansarea cărții ei Write Your Way to Happiness. Am citit cartea și  abia atunci am conștientizat că ceea ce făceam eu de mult timp, să scriu zilnic într-un jurnal este de fapt terapeutic.

Alexandrei i-a plăcut dintotdeauna să scrie, scria povești încă de când era mică. A urmat Facultatea de Jurnalism, iar la un moment dat și-a făcut un blog unde a început să povestească despre relații, despre lucrurile prin care trecea și i se întâmplau. A folosit scrisul fără să își dea seama că de fapt era o terapie pentru ea.

A înțeles și a conștientizat cu adevărat puterea pe care o are scrisul ca terapie, într-o peroadă mai grea, în care s-a confruntat cu atacuri de panică. Mă deconectasem total, nu mai știam cine sunt, povestește Alexandra. A început să meargă la ședințe de terapie și a avut norocul că psihoterapeuta și-a dat seama că Alexandrei îi place să scrie și a început să îi dea exerciții de scriere de la o sesiune la alta și asta a ajutat-o cel mai mult.

Erau exerciții în care înțelegeam emoțiile și gândurile mele, mi-am dat seama cât de benefic e scrisul, cât de important e să pui pe hârtie și să începi să deslușești tot ce se întâmplă în capul tău. Că de fapt așa îți dai seama de unde vin toate stările negative și toate sentimentele și emoțiile, că totul se leagă de ceea ce gândești. Și în momentul în care începi să înțelegi ce gândești este mult mai ușor să faci niște schimbări. Când am realizat cât de important e scrisul, am zis ca trebuie să dau mai departe. Plus că e ceva accesibil, toată lumea poate să scrie până la urmă. O foaie de hârtie și un pix e tot ce ai nevoie ca să scrii.

Toate acestea se întâmplau în perioada în care Alexandra lucra într-o agenție de digital marketing în Londra. În paralel cu jobul a urmat cursuri de coaching și dezvoltare personală, dar a început și ea să țină workshopuri, să-i învețe pe ceilalți cât de util este scrisul terapeutic. A făcut chiar și o platformă, TheGuyThat, în care participantele scriau povești despre relațiile lor și ce au învățat din ele.

A scris și a lansat cartea Write Your Way to Hapiness. A fost primită cu brațele deschise atât în Europa, cât și în State pentru că e o carte  practică, sunt multe exerciții, iar cititorii și-au dat seama că e ceva ușor, ce pot să pună în practică zi de zi. Tot ce au nevoie este de 5 minute la dispoziție în care să scrie.

Totuși, Alexandra a ales să se întoarcă în București.

De ce a ales să te reîntorci în București?

Mi-am dat seama că e mai bine să vin în țară să construiesc businessul și tot ce înseamnă partea asta de scriere. În Londra e deja suprasaturată piața pe tot ce înseamnă partea de coaching și dezvoltare personală. Aici în țară e mult potential, chiar dacă oamenii nu știu neapărat ce e ăla coaching, chiar dacă nu e așa mare deschidere pe partea de dezvoltare personală. Dar cumva se poate. De ce să nu aduc mai multă lumină, să fac lucruri bune?

S-a întors în țară, dar Alexandra călătorește mult în străinătate. Albania, Cipriu, Olanda, Marea Britanie și anul trecut Santa Barbara sunt câteva dintre locurile în care ține workshopuri în care vorbește de stima de sine și bineînțes, importanța scrisului ca terapie. A ales partea de stimă de sine pentru că pe partea de încredere Alexandra a lucrat la început cel mai mult cu ea, iar apoi și cu alte femei.

Mi-am dat seama că situația femeilor cu care lucram și treceau prin relații toxice și despărțiri se datora lipsei de respect de sine. Am realizat că dacă lucrăm la stima de sine și încrederea în sine de fapt putem să avem și relații mai bune și success și să creem lucruri frumoase în viața noastră. Se leagă de tot ce e în realitatea noastră.

Impressivity este numele brandul ei, un nume care nu a fost ales deloc întâmplător.

Ce înseamnă și cum a apărut Impressivity?

Impressivity a apărut acum 6 ani, și la început era un blog în care îmi exprimam impresiile și opiniile în mediul online. M-a lovit inspirația într-o noapte cu acest cuvânt și am văzut că da, e un cuvânt nou. Atunci am știu că o să devină important.

Apoi, când site-ul meu s-a dezvoltat în direcția stimei de sine, mi-am dat seama că Impressivity e exact esența. Înseamnă să te impresionezi tu pe tine în primul rând. Impressivity este despre a ne impresiona, de a ne găsi acțiunile care sunt aliniate cu noi. Ne axăm mult prea mult pe ceea ce cred ceilalți, ce părere au ceilalți din jurul nostru despre ceea ce facem, încercăm să-i mulțumim și uităm să ne gândim la ce nevoi avem noi, ce vrem să facem pentru noi. Eu vreau să mă impresionez pe mine, eu vreau să fiu mândră de mine când fac ceva, să fiu mulțumită. Iar scrisul e instrumentul prin care noi ne întoarcem către noi, ca să ne cunoaștem mai bine.

 Alexandra este cea care a adus comunitatea Global Women Club în București, o comunitate internațională prezentă în 30 de orase din toată lumea.

Ce înseamnă pentru tine comunitatea Global Women Club?

M-am întors în țară în postura de antreprenor și nu știam pe nimeni. Am simțit nevoia să intru în lumea asta, să găsesc femei cu care să discut și comunitatea Global Women Club o știam din Londra, eram acolo membru și când m-am întors am zis că eu vreau să aduc comunitatea aici, în țară. Și asta am făcut în noiembrie 2018. E o comunitate tare frumoasă și dincolo de a organiza evenimentele și de a o conduce aici, în țară, mă ajută să mă conectez cu mine, să înțeleg ce își doresc femeile antreprenor, să am un spațiu de încredere, de suport, de sprijin. Aici se leagă nu doar relații de buseenss, ci și de prietenii.

Cum ți se pare trecerea de la corporație la postura de antreprenor?

E și greu și frumos. Eu una nu mă văd întorcându-mă în corporație. Dar nu e ușor. Cred că îți trebuie o doză de nebunie, să îți asumi multe riscuri când ești antreprenor. Și dacă stai să le analizezi foarte mult, vezi că nu au sens. Și atunci trebuie să te bazezi pe intuiție. Dacă nu reusești ca antreprenor e o lecție, ai învățat ceva. Dacă reușesti, satisfacția e mult mai mare. E mult mai confortabil să ai un venit clar la sfârșit de lună, decât să nu știi ce o se întâmple, dar în același timp te motivează. Cred că trebuie tu ca om să îți cunoști foarte bine valorile, iar pentru mine valoarea cea mai importantă e libertatea. Și într-o corporație mereu am simțit că libertatea mea e îngrădită, începând cu orele fixe, regulile, un tip de raport pe care îl voia un manager, doar într-un anumit stil, toate lucrurile astea mă limitau și întotdeauna am simțit că nu e locul meu acolo.

De curând am aflat că Alexandra este și instructor de zumba.

Povestește-mi puțin despre această nouă pasiune.

Fac salsa de peste 10 ani. Dansul ne ajută în tot ce înseamnă încrederea în sine și modul în care ne impresionăm noi pe noi. Nu m-am văzut niciodată în postura de instructor de salsa și atunci m-am gândit care ar fi modalitatea prin care pot să aduc dansul și să o fac într-un fel în care oamenii să se simtă bine, să se distreze, dar și cu muzica latino care mie îmi place. Am fost la Londra, am făcut trainingul de instructor de zumba și am început să predau la fix o lună după ce mi-am luat certificarea. A scos latura creativă din mine pentru că eu îmi pun amprenta pe coregrafii. Acum ce vreau să fac e să aduc partea de dans în workshopuri. Să fie workshopuri experiențiale în care avem scris, meditație și dans. Și toate o să fie sub umbrela Impress yourself.

Și pentru că a pomenit de meditație, am vrut să aflu mai multe. Am aflat că Alexandra a început să mediteze când a fost în Goa, în India. Acolo a înțeles ce înseamnă și yoga și meditație și apoi a urmat cursuri specializate în Londra. Meditează în fiecare zi dimineața cel puțin 10 minute și de cele mai multe și seara, înainte de culcare.

Meditația e întotdeauna instrumentul către care mă întorc întotdeauna când ceva mă deranjează, când am o zi proastă. Când am anxietate, întotdeauna meditez, după care deschid agenda și scriu. Ăsta e cel mai bun medicament. În meditație mă conectez cu tot ce înseamnă intuiție, divinitate, spiritualiate și dacă pun o întrebare în Univers sunt atentă la răspuns. Mi-am dat voie să am încredere în intuiția mea pe care am dezvoltat-o prin mediație. Aduc asta și în workshopuri, inclusiv la orele de zumba, deși poate părea că nu are ce căuta acolo, dar are ce căuta. Am început să le îmbin ca să văd cum reacționează partcipanții, iar feeedbackul e pozitiv. Acum pasul următor e să le îmbin pe toate, meditație, scris și dans.

I-am cerut Alexandrei să ne dea 3 sfaturi legate de cum noi, femeile, să facem să avem încredere în noi.

E important felul în care noi vorbim cu noi înșine. De cele mai multe ori ne autosabotăm prin lucrurile pe care ni le spunem. Când facem o greșeală începe toată nebunia în capul nostru: Ah, iar ai făcut asta, de ce nu te înveți minte? E un bombardament care nu ne ajută, dimpotrivă, ne face să ne simțim și mai vinovate. Să vorbim cu noi ca și cum am vorbi cu prietena noastră cea mai bună și să ne iertăm când facem ceva greșit. Ok, am gresit, ce pot să fac, ce am învățat de aici, ce pot să fac să îndrept și data viitoare să nu se mai întâmple?

Apoi e important să înțelegem ce ne dorim, care sunt lucrurile care ne plac, acel Impressivity al nostru și să ne dezvoltăm în direcția respectivă. Poate că e doar o pasiune, un hobby, dar în momentul în care ne place o anumită activitate o să vrem să fim și buni la chestia aia. Și în timp, pentru că parcticăm, o să ne dea încredere în noi. Felul în care tu te impresionezi pe tine ca să devii mai bun pe o anumită latură, într-un anumit domeniu.

Și nu în ultimul rând, să ne înconjurăm de oameni care ne văd așa cum suntem, care ne susțin, fie că vorbim de prieteni sau de o comunitate în care intrăm și avem un interes comun. Oamenii cu care ne petrecem timpul ne influențează foarte mult. La fel și membrii familiei au un rol foarte important. De multe ori ei sunt cei care ne înhibă si care ne coboară stima de sine, pentru că nu știu cum să ne ajute, să ne sprjine. E foarte important să ne găsim un mediu în care să putem să creștem și să găsim suportul emoțional de care avem nevoie. Și atunci asta o să ne crească încrederea în noi. Poți să faci lucruri și fără să te încurajeze cineva din exterior, dar e nevoie de un mindset foarte puternic. Atunci când te încurajează cineva din exterior, îți zice da, pot să faci asta, contează mult.

Alexandra e atentă la nevoile pe care le au ceilalți și așa își crează cursurile pe care le ține. La început de an a ținut un curs legat de setarea obiectivelor pe 2020 iar acum ține un cursuri despre cum să îți faci un blog, cum să îți publici prima carte și tehnici de scriere în online. Tot e are legătură cu scrisul și simte că îi ajută pe oameni.

Așadar, dacă și tu vrei să te impresionezi pe tine și nu știi cum, o găsești pe Alexandra aici https://alexbadita.com.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.