De ce merită să pleci într-o vacanță în Hurghada

 

Abia atunci când nu mai ai un lucru înveți să-l apreciezi cu adevărat. Și după un an de pandemie, cu toții cred că apreciem altfel vacanțele acum.

Dintotdeauna mi-am dorit să vizitez Egiptul, așa că ideea unei vacanțe în Hurghada, în care să combin statul la plajă cu vizitarea vestigiilor celei mai vechi civilizații din lume m-a atras foarte mult. În plus, Egiptul este una dintre puținele destinații în care poți să mergi în perioada asta de pandemie și să te simți în siguranță. Să fie de vină clima sau poate ADN-ul locuitorilor, cert e că Egiptul a înregistrat un număr foarte mic de cazuri de Covid-19. Oricum, atunci când pleci în Hurghada un test PCR cu 72 de ore înainte de zbor este obligatoriu. Există posibilitatea să faci testul și în aeroport, însă timp de 24 de ore trebuie să stai izolat în hotel.

Iar dacă mai pui la socoteală că hotelierii au scăzut prețurile aproape la jumătate ca să încurajeze iar turismul, atunci e musai să îți iei o vacanță în Hurghada.

Hurghada chiar e un Paradis construit în mijlocul deșertului. Peste 127 de hoteluri de 3, 4 și 5 stele, all-inclusive unde poți să te relaxezi complet. Iar ca să te bucuri de toate beneficiile, cel mai la îndemână este să îți iei vacanța printr-o agenție de turism, iar Christian Tour vine cu oferte extrem de avantajoase- începând de la 850 euro pentru 2 persoane, 9 nopți, zbor charter, all inclusive.

Am zburat cu cei de la AnimaWings, operatorul charter al companiei Christian Tour, am avut un zbor extrem de plăcut și, cu ajutorul vântului care a fost de partea noastră, în aproximativ 3 ore am aterizat în aeroportul din Hurghada.

Odată ajuns acolo poți alege fie să îți petreci toată vacanța într-un resort în care să te bucuri de apa de culoare albastru –turcoaz a Mării Roșii și de superbele recifuri de corali, fie să faci excursii opționale prin intermediul Christian Tour.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

Eu am ales pentru o zi o croazieră pe Marea Roșie (prețul nu depășește 50 de dolari) cu oprire în insula Orange Bay. O zi întreagă pe mare în care poți să faci sporturi de apă (plimbare cu banana sau cu sofa trase de o barca cu motor), snorkeling, scuba diving și chiar să pescuiești. Am avut o oprire de două ore în Orange Bay, un adevărat paradis, în care te poți plimba kilometri întregi prin apa care îți ajunge până la genunchi și poți face fotografii memorabile într-un leagăn sau hamac aflate chiar în mijlocul mării.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

O altă excursie pentru care am optat a fost cea de la Luxor, locul vechiului oraș Teba, unul dintre cele mai importante orașe ale antichității. Am plecat la ora 5 dimineața cu autocarul de la hotelul din Hurghada iar la ora 9 și ceva eram deja în Valea Regilor, un loc cu peste 62 de temple funerare. Printre cei mai mari faraoni îngropați aici se numără Ramses I, Ramses III, Ramses IX, precum și cel mai renumit faraon, Ramses al II-lea. Cel mai important mormânt este cel al lui Tutankamon, faraonul care a domnit doar câțiva ani și care a murit la vârsta de 18 ani. A devenit faimos pentru că mormântul lui a fost descoperit intact, iar comoara a fost transferată la Cairo. Nu se pot vizita toate mormintele, se vizitează în jur de 3-4, celelalte fiind închise pentru conservare ori restaurare. Eu l-am vizitat pe cel al lui Merenptah, lui Ramses IX și lui Ramses III. Mormintele sunt sub forma unor coridoare adânci în pământ, prin care se coboară în trepte, decorate cu texte religioase, hieroglife și imagini care conduc către camerele mortuare. În apropiere de Valea Regilor se află Valea Reginelor, Valea Nobililor și cea a Muncitorilor. Singurul aspect care m-a deranjat a fost insistența vânzătorilor ambulanți de care e bine să te ferești pentru că te păcălesc foarte ușor.

A urmat vizita la o fabrică de alabastru, unde muncitorii care lucrează acolo întâmpină turiștii cu un adevărat spectacol și de unde poți să îți alegi produse din alabastru adevărat – de la statuete cu  Cleopatra și Nefertiti, la vaze și alte obiecte decorative.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

Apoi o mică croazieră pe Nil, care a ținut undeva la 15 minute, de unde am putut admira templul din Luxor, iar apoi vizita într-un magazin de papirus. Mai exact, am asistat la o demonstrație despre cum se face foaia de papirus din plantă. Papirusul este un simbol al Egiptului de jos, floare sacră, partea de sus simbolizează razele soarelui iar cea de jos eternitatea.

M-au impresionat și Coloșii lui Memnon, imensele statui de pe malul Nilului, de 18 metri înălțime care îl reprezintă pe Faraonul Amenhotep al III-lea, care a domnit în Egiptul antic cu aproximativ 3400 de ani în urmă.

Însă cel mai important obiectiv din Luxor este templul din Karnak, destinat preamăririi lui Amun-Ra, Zeul Soarelui, fiind al doilea cel mai vizitat obiectiv turistic după piramide. Fiecare faraon care a domnit a construit, dărâmat, modificat și adăugat la structura originala a templului, iar acum este o uimitoare aglomerare de intrări, piloni, curți interioare, săli, coloane, obeliscuri și statui care îți arată cât de grandios era vechiul imperiu egiptean. Tot aici se află și un lac artificial. Cu ocazia festivalurilor o barcă îl traversa purtând statuia zeului într-o călătorie simbolică. Pe tot parcursul călătoriei am avut parte și de un ghid extraordinar, Ayman Salah, de la agenția Regency (partener Christian Tour în Egipt), care vorbește extrem de bine limba română și care a răspuns tuturor curiozităților noastre, ale turiștilor.

Alte opțiuni pentru care poți să optezi sunt excursiile cu submarinul unde poți să vezi recifuri de corali și pești colorați sau o plimbare în deșert cu ATV-ul unde ai ocazia să vizitezi un sat de beduini și să dai o tură cu cămila.

O să povestesc puțin și despre cele 3 hoteluri în care am fost cazată, toate de 5 stele, aflate în topul cererilor clienților și în oferta Christian Tour.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

Desert Rose Resort e mai degrabă un orășel decât un resort, pentru că poți găsi tot ce îți dorești: de la amfiteatru la farmacie, de la parc acvatic la piscină olimpică pentru adulți. Oferta de animație este foarte mare: sesiuni de yoga, pilates ori zumba, masaj și zona de tenis. Este un complex care include 912 camere și numără peste 500 de angajați. Poți alege să stai la una dintre piscine sau direct la plajă, întrucât resortul are ieșire la o lagună, care îți dă posibilitatea să practici windsurfing şi snorkeling. Seara poți să optezi pentru o cină într-unul dintre cele 5 restaurante (cel libanez mi-a plăcut cel mai mult) și să continui distracția în club.

La Desert Rose am fost impresionată de ospitalitatea personalului, mulți dintre ei știau câteva cuvinte în română, de designul resortului și de florile atât de frumoase de bougainvillea care dădeau culoare locului.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

Tropitel Hotels & Resort este un hotel situat exact lângă plajă. Și nu o plajă oarecare, pentru că poți să faci o promenadă care se întinde pe 11,5 km. Eu cel puțin am avut sentimentul ăla de libertate, că plaja e numai a mea. Mi-au plăcut foarte mult camerele (hotelul numără peste 500 de camere), sunt extrem de elegante și foarte spațioase. Și aici poți să alegi să iei masa în 5 restaurante care servesc mâncăruri italiene, mexicane, indiene, turcești și orientale. Printre facilitățile de agrement se numără scufundările, navigația cu ambarcațiuni cu vele, ciclism, tenis, volei, biliard şi tenis de masă, dar și spectacole de dans – am asistat la un spectacol de dans și acrobație care m-a lăsat fără cuvinte. Mi s-a părut interesant că poți să iei micul dejun în apă,  iar un atuu clar este piscina în aer liber încălzită în timpul iernii. Am stat de vorbă și cu managerul hotelului care a subliniat că acest resort pune accent pe ospitalitate. De exemplu, dacă un turist cere în prima lui zi un espresso fără zahăr, a doua zi va primi cu siguranță tot un espresso fără zahăr, personalul fiind atent și adaptându-se cerințelor și nevoilor fiecărui client.

Steigenberger Al Dau Resort, se află în top 3 cele mai bune hoteluri din Hurghada și din punctul meu de vedere își merită locul. Parc acvatic, propriul port marina yacht, un râu pe care te poți plimba cu colacul, teren de golf iluminat, un complex de 400 de camere (90% dintre ele au vedere la plajă și piscină), plajă privată unde poți să practici scuba diving, snorkelling, windsurfing, schi nautic și parasailing. 4 restaurante, unde poți savura preparate orientale, italiene şi mediteraneene. Și nu în ultimul rând o sală de conferință uimitoare care poate găzdui până la 14000 de persoane. Iar în complex se găsesc magazine cu suveniruri, supermarket și farmacie.

Toate 3 sunt locuri excelente în care poți să-ți petreci vacanța. Și le recomand cu atât mai mult cu cât hotelurile respectă cu strictețe toate regulile impuse de pandemie.

Și recomand bineînțeles să achiziționați vacanța cu Christian Tour, pentru că vă pune la dispoziție o multitudine de variante de hoteluri, în funcție de buget și preferințe.

sursa foto: Marian Crăciun, The Trends

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.