Altfel de rezoluții pentru 2020

La fiecare final de an obișnuiam să îmi fac rezoluții pentru anul următor, în genul: vreau ca la anu în luna cutare să merg în vacanța x, să fac de 3 ori pe săptâmână pilates, să scriu o nouă carte până la data de… și tot felul de alte rezoluții clare și cu date bine planificate.

Numai că sfârșitul ăsta de an nu mi-a mai lăsat timp să îmi fac planuri pentru 2020.

Și asta pentru că anul 2019 a fost unul intens pentru mine. Mi-am lansat cea de-a doua carte,  Astăzi a fost o zi bună și am avut parte de toată nebunia frumoasă care a presupus lansarea și promovarea cărții, care mi-a dat o energie extraordinară și, mai ales, m-a făcut să cunosc oameni cu adevărat speciali.

Apoi a fost mutatul spre final de an, într-o nouă casă. Iar asta a presupus câteva luni bune de nervi întinși la maxim. Să alegi mobilă, pedele, corpuri de iluminat și chiar o simplă cutie de depozitat  în contextul anului 2019, când există atât de multe variante, asta nu face decât ca decizia luată să fie luată cu mult mai multă greutate și îndoială.

Iar abia acum, în ultimele zile de decembrie 2019 îmi dau puțin răgaz. Mi-am luat agenda și am scris mare Rezoluții pentru 2020. Și am început să enumăr, așa cum făceam în fiecare an: să merg la pilates  de 3 ori pe săptămână, să scriu o nouă carte, să îmi schimb jobul și deodată m-am oprit. Am tăiat tot și am respirat profund. Nu, pentru 2020 nu o să-mi pun niște obiective. Pentru că atunci când ai niște obiective, la final le bifezi și îți pui repede altele noi, ridici ștacheta. Iar pe mine de multe ori obiectivele nu m-au lăsat să mă bucur cu adevărat de drumul în sine.

Așa că am scris mare în agendă – Rezoluții pentru 2020: liniște și bucurie. Da,îmi doresc doar atât: să fiu liniștită, relaxată  și să mă bucur mai mult de viață. Iar apoi m-am apucat să scriu care sunt lucrurile care îmi aduc mie liniște și bucurie, ce aș putea face ca să am parte de ele cât mai des. Și lista a început:

  1. Să mă văd mai des cu prietenii apropiați și familia (pentru că una dintre lecțiile pe care le-am învățat atunci când am fost în Africa a fost tocmai asta: nu banii, mașinile ori vacanțele scumpe ne fac fericiți, ci calitatea relațiilor dintre noi și ceilalți)
  2. Să cunosc oameni noi. Eu sunt o persoană introvertită, iar atunci când merg în locuri aglomerate rareori îmi găsesc locul. În schimb, atunci, când ies la evenimente micuțe, care îmi permit genul de socializare la o cafea sau la un pahar de vin, atunci mă simit relaxată și în largul meu. Îmi place să-i ascult pe ceilalți, pentru că fiecare dintre noi are o poveste de spus.
  3. Să scriu în continuare. Nu o să-mi pun un obiectiv de genul: să scriu o nouă carte, pentru că asta înseamnă să pun presiune pe mine. Poate că va fi o nouă carte sau poate că nu, dar cu siguranță că vor fi articole scrise pe blog sau fragmente rătăcite și mâzgălite pe caiete.  Pentru că scrisul mă face fericită. E momentul ăla în care sunt conectată cu mine.
  4. Să călătoresc. Nu m-am gândit la destinații, în schimb, îmi doresc ca în anul 2020 să am parte de călătorii. Și nu genul de călătorii în care bifez niște obiective turstice și fac shopping. Îmi doresc mai degrabă să am parte de călătorii în care mă pierd pe străduțele rătăcite din oraș și descopăr locuri și oameni autentici.
  5. Să îmi fac timp pentru mici plăceri vinovate, fie că e vorba de o baie cu multă spumă sau de o cutie cu macarons.
  6. Să citesc. Nu o să-mi impun target de genul o carte pe săptămână, în schimb, o să-mi pun pe noptieră cărtile care îmi fac cu ochiul din bibliotecă, din care să citesc seara, înainte de somn.
  7. Să practic mindfulness. Acum câțiva ani am descoperit conceptul, iar anul ăsta am urmat chiar un curs. Am învățat (și încă învăț) cum să gestionez mai bine stresul și anxietatea (mai multe despre asta o să vorbesc într-un articol viitor)
  8. Să îi las mai mult loc copilului interior. Știu că el are nevoie mai des de joacă și adrenalină.
  9. Să aduc zâmbete în jurul meu. Probabil că tot ceea ce contează într-un final în lumea asta sunt zâmbetele pe care le-am sădit în inimile celorlalți. Și este demonstrat că atunci când faci fapte bune se eliberează serotonina și alți hormoni ai fericirii, care te ajută pe tine foarte mult, dincolo de ajutorul pe care îl oferi celorlalți.

Am ajuns abia la numărul nouă. Nu o să închiei lista. O las deschisă, ca să adaug noi puncte pe parcursul zilelor și a lunilor care vin.

Ce nu o să se schimbe însă sunt cele două sunt rezoluții pentru anul care vine: liniște și mai multă bucurie de viață.

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-le și prietenilor tăi:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Spune-mi părerea ta

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest formular colecteaza numele, e-mailul si continutul dvs. pentru a putea urmari comentariile introduse pe site. Pentru mai multe informatii, verificati politica noastra de confidentialitate, unde veti primi mai multe informatii despre unde, cum si de ce stocam datele dvs.