Los Angeles si visul american

img_2735L.A. este un oras caruia nu i se vad marginile, pe care nu poți sa-l cuprinzi. De fapt, e mai mult decat un oras. E un megapolis. Mergi 4 ore cu masina si tot nu-i dai de capat. In downtown ai impresia ca esti undeva in Ferentari, iar atunci cand ajungi in Beverly Hills admiri casele ale caror zerouri cu care sunt cotate la bursa nu le poți numara. Plimbandu-te prin oras, treci de la frica de a-ti tine geanta la vedere, la admirația pe care o ai în fata ultimei colecții de haine de la Prada de pe Rodeo Drive.

L.A. este cu siguranta locul unde contrastele se vad cel mai bine. Fara indoiala ca aici traiesc cei mai saraci, dar si cei mai bogati oameni din America. Intotdeauna mi-am imaginat Hollywood Bulevard ca pe un loc select, insa cand am ajuns acolo realitatea mi-a oferit cu totul un alt peisaj. Am început periplul stelelor de la capatul Bulevardului, unde tot ce am vazut erau buticuri chicioase de o parte și de alta a strzzii, iar pe jos am “admirat” stele cu nume ale celebritatilor despre care nu auzisem niciodata. Din loc în loc “rasareau” cinematografe in stilul clasic american consacrat.

Abia spre mijlocul bulevardului, aglomerația mare de turisti dinspre Chinese Theatre si stelele cu numele “cele mai celebre” iti confirma totusi ca esti chiar la Hollywood. Si bineinteles, mall-ul de langa iti da de ințeles același lucru.

Daca se spune ca in Romania sunt multi cersetori, in L.A. sunt si mai multi. Caci unde sa cauti cel mai bine visul American daca nu direct pe Hollywood Bulevard?

Ca sa fii mai aproape de celebritați (ori de celebritate) urci direct dealul Hollywoodului, admiri casele aflate la competitie cu cele din Bevery Hills si faci un selfie cu Hollywood Sign.

Iar daca iti e dor de plaja, dai o fuga pana la Venice Beach, locul unde graffiti-ul se imbina cu muzica de strada și cu placile de surf.

Spre seara, incerci sa eviți traficul bara la bara, dar orice ai face, aglomeratia te obliga sa ramai blocat pret de zeci de minute pe autostrazile din L.A. Tot ce poți face este sa admiri luminile orasului și zgarie norii. Pana la urma, de asta esti în L.A.

img_2596unnamedimg_2684img_2691img_2714img_2731img_2525img_2695

Leave a Reply